onsdag den 5. september 2012

Homemade Belgiske vafler..


Jeg elsker vafler, men synes aldrig jeg har fundet en god opskrift. Men så faldt jeg over denne på Madmagasinet.dk. Nok den mest autentiske vaffel-opskrift jeg er stødt på til d.d. Den er virkelig lækker! Der kom en 8-10 cirkler af hjerter ud af det her.

  • 125 ml lunken mælk
  • 25 g. gær
  • 350 g. mel
  • 3 æg (m)
  • 5 g. salt
  • korn af ½ stang vanille
  • 175 g. smør
  • 75 g. brun farin
  • 175 g. hugget sukker
Gæren opløses i mælken og alt andet end smør, farin og sukker blandes i. Dejen røres ensartet og hviler dernæst i 30 min. Imens slås det huggede sukker lidt i stykker (jeg bruger en morter) og sættes til side. Smørret smeltes. Når de 30 min. er gået røres det smeltede smør i. Det gør ikke noget  at dejen ikke er rørt helt jævn – på denne måde opnås en let flaget struktur, lidt ligesom wienerbrød. Til sidst røres farin og sukker i. Lad dejen hvile 15 min.
Et vaffeljern varmes godt op og der lægges en god klat dej på hver bageplade. De skal bage 3-5 minutter. Pas på når de skal tages af – de store sukkerklumper som ligger yderst vil være smeltede og karamelliserede og MEGET varme. Nyd vaflerne med det samme eller læg dem på en bagerist. De kan bages i god tid og varmes inden servering. Server med f.eks. is, flødeskum eller chokoladesauce.
 

1 kommentar:

Anna sagde ...

Mmm mums, elsker vafler! :)